Tar tillbaka anklagelser mot Marilyn Manson

Tar tillbaka anklagelser mot Marilyn Manson

Ex-flickvännen Ashley Morgan Smithline tar nu tillbaka anklagelserna mot Marilyn Manson. Arkivbild.

Evan Agostini/Invision/AP
Fotomodellen Ashley Morgan Smithline, som anklagat ex-pojkvännen Marilyn Manson för våldtäkt, misshandel och grova övergrepp, tar nu tillbaka sina påståenden och menar att hon pressats att göra anmälan av Evan Rachel Wood.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var i maj 2021 som Ashley Morgan Smithline poserade på omslaget till tidningen People under rubriken "Jag överlevde ett monster." I intervjun vittnade Smithline om de övergrepp hon utsatts för av svartrockaren Marilyn Manson.

Hon påstod bland annat att Manson hade bundit och våldtagit henne medan hon sov, druckit hennes blod och ristat in sina initialer i hennes lår.

Men i en tre sidor lång redogörelse som lämnades in till amerikansk domstol på torsdagen tar Smithline tillbaka sina anklagelser, rapporterar Variety.

Hon säger att påståendena om Manson, som hon först publicerade på sitt Instagramkonto i februari 2021, var osanna och att det "inte förekommit något våld eller sexuell aktivitet utan samtycke under vårt korta förhållande".

Förträngt sina minnen

Ashley Morgan Smithline hävdar att hon hade blivit pressad att göra de falska anklagelserna av Evan Rachel Wood, Mansons ex-flickvän, som var den första som gick ut och offentligt anklagade honom för att ha misshandlat henne under deras fyra år långa förhållande.

Smithline säger att när hon pratade med Wood 2020 förnekade hon att hon hade blivit misshandlad, men hävdar att Wood sade till henne att hon måste ha "förträngt sina minnen".

– Så småningom började jag tro att det jag upprepade gånger fick höra hade hänt Wood och Bianco ("Game of thrones"-skådespelaren Esmé Bianco som anklagat Manson för en mängd sexuella, fysiska och psykiska övergrepp) också hänt mig, säger hon till Variety.

Ingen manipulation

En talesperson för Evan Rachel Wood förnekar Smithlines påståenden.

"Evan har aldrig pressat eller manipulerat Ashley". Det var Ashley som först kontaktade Evan om övergreppen hon utsatts för. Det är olyckligt att de trakasserier och hot Ashley fick motta efter att ha lämnat in sin stämningsansökan verkar ha pressat henne att ändra sitt vittnesmål.”

FRÅN FÖRSTASIDAN