Tabben – avslöjade artister i "Så mycket bättre"

Tabben – avslöjade artister i "Så mycket bättre"

Lasse Holm ska vara med i "Så mycket bättre" i år. Arkivbild.

Nora Lorek/TT
Lasse Holm tar plats bland de andra artisterna i TV4:s succéprogram. Och passade på att avslöja fler artister – av misstag.
– Det gör ingenting, allt kan hända, säger programledaren Jenny Alversjö.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Holm har många låtar att erbjuda de andra artisterna att tolka, från en över 60 år lång karriär – som artist och kompositör för några av Sveriges främsta schlagerartister och dansband.

– Jag tvekade länge, men jag är så gammal, så jag har inget att förlora länge, säger han i "Nyhetsmorgon".

79-åringen vann Melodifestivalen som artist 1986, då han tillsammans med Monica Törnell sjöng "E' de' det här du kallar kärlek", som slutade femma i Eurovision Song Contest. Det har blivit ytterligare fyra segrar som enbart låtskrivare, bland annat han var han mannen bakom "Främling" med Carola och Arvingarnas "Eloise".

– Horisonten syns där ute, så det är bara att köra, säger Lasse Holm.

Hockeylåten

Lasse Holm har även på meritlistan odödliga låtar som "Miss decibel" med dansbandet Wizex, "Cannelloni macaroni" och "Nu tar vi dem", den officiella svenska låten till ishockey-VM 1989.

Inspelningarna av "Så mycket bättre" drar i gång i sommar. Hittills har TV4 avslöjat att även Eagle-Eye Cherry och Peg Parnevik ska vara med och tolka varandras låtar. Fler deltagare tillkommer.

Avslöjade deltagare

TV4 har tänkt presentera flera artister under våren, men Lasse Holm var lite för snabb och avslöjade två namn, när han och Peg Parnevik gästade "Nyhetsmorgon" – innan programledaren Jenny Alversjö stoppade honom.

– Jag har jobbat med Sanne, som jag älskar, förra sommaren jobbade vi i "Diggiloo", som faktiskt fyller 20 år i år. Och Dogge har jag jobbat med, utbrast Lasse Holm.

Den danska rockikonen Sanne Salomonsen sjöng med "Diggiloo"-gänget både 2021 och 2022. Rapparen Dogge Doggelito har uppträtt för välgörenhet tillsammans med Lasse Holm.

– Det gör ingenting, allt kan hända, sade Jenny Alversjö i tv-sändningen när Lasse Holm försa sig.

– Det är live, sade Peg Parnevik.

FRÅN FÖRSTASIDAN