LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Superhelg för Super Mario-filmen

09 apr, 2023 
TT Nyheter
Mario och Luigi i filmen. Pressbild
Nostalgi för en älskad karaktär, påskhelg och goda vitsord från biopubliken. Alla pekas de ut som faktorer bakom att "Super Mario bros. filmen" blivit årets hittills största biosuccé.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den tv-spelsbaserade filmen – som hade premiär redan i onsdags inför den långa påskhelgen – har dragit in cirka 205 miljoner dollar, motsvarande 2,1 miljarder kronor i Nordamerika.

Under den ordinarie helgen, mellan fredag och söndag, tjänade filmen in 146 miljoner dollar i biljettintäkter. Därmed är det den bästa premiärhelgen för en film under 2023 och den näst bästa premiärhelgen för en animerad film någonsin.

Räknar man in globala biljettintäkter har filmen redan tjänat in 377 miljoner dollar, motsvarande nästan fyra miljarder kronor.

Filmen är en ursprungshistoria för de italiensk-amerikanska rörmokarbröderna Mario och Luigi i Brooklyn, som plötsligt finner sig i Svampriket. Bland rösterna i filmen märks bland annat Chris Pratt som Mario och Charlie Day som Luigi.

Den nya filmatiseringens framgång står i skarp kontrast till den första Hollywoodfilmatiseringen från 1993, "Super Mario bros.", med Bob Hoskins, John Leguiziamo och Dennis Hopper, som floppade.

Annons