LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stor skådespelarstrejk väntar

28 jun, 2023 
TT Nyheter
I maj började manusförfattarfacket Writers guild of America sin strejk för bättre arbetsvillkor hos streamingjättarna. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det amerikanska skådespelarfacket i fackföreningen SAG-AFTRA förbereder för strejk mot dåliga arbetsvillkor. Tidigare i juni röstade en övervägande majoritet av fackets över 65 000 medlemmar för strejkåtgärder om ett nytt avtal inte nås före 30 juni, då nuvarande avtal löper ut. Nu kräver över 400 medlemmar hårdare tag i avtalsförhandlingarna i ett internt brev, rapporterar Variety.

Facket förhandlar bland annat om högre löner för att möta inflationen och bättre skydd mot AI. Strejkar skådespelarna ansluter de sig till de amerikanska manusförfattarnas redan pågående strejk, som utlystes i början på maj.

Det interna brevet som lämnats till fackets ledning och avtalsförhandlare har skrivits under av namn som Meryl Streep, Rami Malek, Jennifer Lawrence och Liam Neeson. Tidigast på lördag har ledningen rätt att utlysa strejk.

“En strejk för med sig enorma påfrestningar för många, och ingen vill det. Men vi är redo att strejka om det kommer till det. Vi oroas av idén att SAG-AFTRA-medlemmar kan vara redo att göra uppoffringar som ledningen inte är. Det är inte läge att mötas i mitten", skriver skådespelarna i brevet.

Annons