LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

"Star wars"-studio hotas av rivning

07 jul, 2023 
TT Nyheter
Flera filmer har spelats in i Elstree studios. Bilden föreställer regissören Ken Russel tillsammans med modellen Twiggy under en inspelning av "The boy friend" 1971. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elstree studios, där bland annat delar av "Star wars" spelades in, har miljardkostnader framför sig för att överleva. Bland annat på grund av asbest i byggnaden och "farliga" tak. Över två miljarder kronor ska de nödvändiga renoveringarna kosta. Det skriver BBC.

I studion utanför London har bland annat Alfred Hitchcocks "Blackmail" och Steven Spielbergs "Indiana Jones"-trilogi spelats in.

Hertsmere Borough Council, som äger studion, menar att de inte har råd att kontinuerligt investera i komplexet. Enligt en rapport är byggnaden "minst 100 år gammal och har passerat sin livslängd" – och i dokumentet ställs frågan om det vore bättre att riva studion.

Hertsmere Borough Council köpte byggnaden 1996, när den var i ett "fallfärdigt tillstånd". De har hittills spenderat 22 miljoner pund på studion, motsvarande nästan 307 miljoner svenska kronor.

Annons