LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sommarturnén: Wehbe ser fram mot bensinmackskorv

11 jun, 2023 
TT Nyheter
Melanie Wehbe vid Melodifestivalens semifinal i Örnsköldsvik. Arkivbild.
Melanie Wehbe ser fram emot midnattssol och bensinmackskorv när hon ger sig ut på vägarna i sommar. Men mest längtar hon efter publiken.
– Det är nu jag verkligen får min chans, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter att bland annat ha skrivit vinnande låtar till både de svenska och danska uttagningarna klev Melanie Wehbe själv fram som artist på allvar i årets Melodifestival. Att följa upp med sin första egna sommarturné känns stort.

– Särskilt nu när jag helhjärtat kliver fram som artist från att ha varit låtskrivare i många år. Det är nu jag verkligen får min chans att börja bygga en relation med publiken och framföra låtar som jag släppt sedan några år, säger hon.

TT: Var i Sverige spelar du allra helst?

– Jag är ett stort fan av midnattssol, skicka mig uppåt i landet så blir jag glad! Har en spelning i Boden i juni. Jag är också glad att jag blivit bokad mycket neråt i landet och det är faktiskt nytt för mig. Jag vill också skicka lite extra kärlek till alla pridefestivaler runt om i landet.

"Blev golvad"

TT: Vilken är den bästa konsert du har sett?

– Måste säga Sam Smith 2018 i Avicii Arena, blev totalt golvad. Sen har jag faktiskt också ett riktigt fint minne trots att jag knappt såg något på grund av min längd, men Paramore i Fryshuset när jag var 16 år.

Annons

TT: Vad kan du inte vara utan på en turné?

– Det är ju mycket saker man behöver beroende på vad för typ av gig det är men jag säger mina musiker. I sommar spelar jag med bland andra Carl Emil Larsson och Helmer Norrby.

"Viktigt hålla balansen"

TT: Hur mycket sömn får du?

– Jag kommer att se till att det är tillräckligt mycket för att kunna leverera vid varje turnéstopp. Det är så viktigt för mig att hålla balansen vid intensiva perioder. Äta bra, sova bra och försöka få in träningen också. Min högkänslighet behöver det.

TT: Vad äter du helst på en turné?

– En El diablo-korv på valfri bensinmack. Älskar stark mat och just den korven har en perfekt hetta.

TT: Vad är det första du gör när du kommer hem igen?

– Packar upp, tvättar och beställer takeout från min favoritrestaurang. Det är så viktigt för mig att hitta lugnet efter att ha varit ute på vägarna.

Annons