Sommarens tv – här är höjdpunkterna

Sommarens tv – här är höjdpunkterna

John Goodman spelar huvudrollen i tv-serien "The righteous Gemstones", om en televangelist-familj i USA. Pressbild.

HBO Max
En efterlängtad tysk thrillerserie, Evin Ahmad i internationell Netflix-produktion och John Goodman som galen tv-predikant. Det är vad som väntar dig som vill tillbringa sommaren inomhus framför tv:n.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Babylon Berlin" (19 juli, SVT)

Den storslagna tyska seriens nya säsong kommer äntligen till svensk tv. Fansen har väntat sedan 2021 på att få återse kommissarie Gereon Rath och kriminalassistent Charlotte Ritter. Säsongen tar sin början på nyårsafton 1930 och Berlin är fattigare än någonsin efter finanskrisen.

"The bear" (19 juli, Disney+)

Serien hyllades som en av de bästa nya serierna någonsin. Nu återvänder Jeremy Allen White, i rollen som Carmy, för att svettas bakom grytorna i restaurangköket. Bob Odenkirk, känd från "Better call Saul" är också klar för en roll i säsong två.

"The righteous Gemstones" (19 juni, HBO Max)

Dramaserie om en känd amerikansk predikantfamilj. John Goodman spelar patriarken Eli Gemstone. Serien kretsar kring relationen till hans tre omogna barn Jesse, Judy och Kelvin, som livnär sig på pappans tv-sända gudstjänster. Serien är skriven av Danny McBride, som spelar sonen Jesse, baserad på hans egen uppväxt i en televangelistkyrka.

”Vardy v Rooney: A courtroom drama” (21 juni, C More)

Brittiskt drama om rättegången i den så kallade Wagatha Christie-affären, mellan fotbollsfruarna Rebekah Vardy och Colleen Rooney. Affären, där Rooney anklagade sin nära vän Vardy för att läcka hennes privata bilder till pressen – och sedan stämdes för förtal – blev en följetong i brittisk press. Nu tar sig teamet bakom "En engelsk skandal" an fallet.

"Outlander" säsong 7 (17 juni, Viaplay)

Näst sista säsongen av romantiska långköraren "Outlander" är efterlängtad av fansen. Serien kretsar kring sjuksköterskan Claire, som på 1940-talet åker tillbaka i tiden till 1700-talets Skottland och träffar sitt livs kärlek – högländaren Jamie. I säsong sju hamnar paret mitt i den amerikanska revolutionen och Jamies okände son dyker upp.

"And just like that" (22 juni, HBO Max)

Den omtalade, men samtidigt sågade, fortsättningen på "Sex and the city" kommer tillbaka med en andra säsong. En nyhet är att den motsträviga Kim Cattrall, i rollen som Samantha, gör ett litet inhopp i serien.

"Heartstopper" (3 augusti, Netflix)

Tonårsdramat, baserad på serieböckerna med samma namn, blev en succé för Netflix när första säsongen sändes. I säsong två har Nick och Charlie blivit tillsammans på riktigt och vågar till slut vara öppna med sin relation.

"Who is Erin Carter?" (24 augusti, Netflix)

Svenska stjärnan Evin Ahmad gör sin första stora internationella roll som en brittisk lärare boende i Spanien. När hon hamnar mitt i ett rånförsök i en matbutik visar det sig att hon har ett mörkt och våldsamt förflutet.

Rättat: I en tidigare version hade "The bear" fått ett felaktigt premiärdatum.

FRÅN FÖRSTASIDAN