TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Sockersilo blir kulturscen i Ystad

01 mar, 2023 
TT Nyheter
De ligger bakom "Monochrome": Ossian Edlund, Klas Sundkvist och Richard R. He. Pressbild.
En övergiven sockersilo i Ystad blir kulturscen. En konstinstallation med musik, sång och ljusdesign blir först ut att inviga lokalen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Konstnären Klas Sundkvist, tonsättaren Richard R. He och dirigenten Ossian Edlund ligger bakom projektet "Monochrome" och har tagit initiativet till att omvandla den övergivna sockersilon till Sugarbox, en alternativ scen i centrala Ystad.

Man bildade en ideell förening våren 2022 och söker finansiering till projektet på flera håll, bland annat via så kallad crowdfunding på Kickstarter.

Den runda byggnaden är 18 meter hög, 27 meter i diameter och ligger mot hamnen ett stenkast från stationen.

"Sydney har sitt operahus, London har Royal Albert Hall och Ystad har en miniatyr av Royal Albert Hall, i form av sockersilon. Den är dessutom intressant ur ett arkitektoniskt perspektiv då den är nitad på utsidan och klädd med träpaneler på insidan vilket ger den unika akustiska egenskaper", säger Klas Sundkvist, konstnärlig ledare för projektet, i ett pressmeddelande.

Konstinstallationen "Monochrome" innehåller musik framförd av Øresund Entertainment Brass, Richard R. He och en lyrisk sopran. Klas Sundkvist står för konsten. Föreställningen har planerad premiär i augusti.

Annons