LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Skrällen i "På spåret": "Tappat stinget"

17 feb, 2023 
TT Nyheter
Fritte Fritzson och Marie Agerhäll vann finalen i "På spåret". Pressbild.
Nykomlingarna Marie Agerhäll och Fritte Fritzson skrällde och slog mästarna Cecilia Düringer och Jonatan Unge i finalen av "På spåret".
– Vi har tappat stinget. Jonatan är inte lika modig längre, utbrast Cecilia Düringer i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Som vanligt satt en miljonpublik bänkad framför fredagens final av "På spåret". Majoriteten trodde nog att mästarna Cecilia Düringer och Jonatan Unge skulle ta hem segern för andra gången.

Men det var Fritte Fritzson och Marie Agerhäll som knep den.

– Jag är jätteförvånad, säger Marie Agerhäll till TT.

– Men jag är i och för sig förvånad hela tiden. Och Fritte är jättebegåvad hela tiden.

TT: När under finalen började ni vittra seger?

– Jag minns inte riktigt. Men någon gång under finalen började Fritte räkna ut vilka moment som var kvar. Han är som ett orakel. Han sade att om vi klarar den och den frågan så kommer vi att vinna.

Magkänsla

Mycket handlar om tur, säger hon, vilka frågor man får, och att man ska våga dra i bromsen. Agerhäll och Fritzson blev djärvare med tiden.

– Jag tror att vi i början var väldigt försiktiga. Trots att vi kunde grejer ville vi vara mer säkra innan vi drog i bromsen. Men sedan börjar man lita på magkänslan. Jag tror att Fritte drog i bromsen nio av tio gånger.

Annons

Hon lovprisar sin partner, som enligt henne har en riktig "På spåret"-aura.

– Jag är inte en person som man tänker om: "Hon ska vara med i 'På spåret'". Men det är Fritte.

Själv känner hon sig hedrad över att hon blev tillfrågad, och är glad över upplevelsen.

TT: Kommer ni att ställa upp igen och försvara titeln?

– Det är lite frågor i omlopp. Jag vet inte, jag gillar ju att planera högst en månad fram. Jag och Fritte har inte hunnit prata om det.

Avskyr att förlora

Trots att duon Unge och Düringer hade ett antal klockrena segrar bakom sig befarade Jonatan Unge inför finalen att de skulle stöta på rejält motstånd. Men att förlora var han inte helt beredd på.

– Jag hade mycket hellre förlorat i en semifinal. Att förlora en final är förnedrande. Jag tror att Cecilia är lite paff. Hon trodde att vi skulle vinna.

TT: När under finalen började ni förstå att ni var på väg att spåra ur?

– Jag tycker att vi hela tiden låg steget bakom, men vi hade fortfarande chans fram till de vann frågan "närmast vinner".

Annons

TT: Vad menade Cecilia Düringer när hon mitt i programmet sade: "Vi har tappat stinget. Jonatan är inte lika modig längre"?

– Jag tror att hon blev irriterad när jag inte drog på Santiago de Chile. Jag tog det direkt, men tänkte att det skulle kunna vara Argentina, säger han och räknar upp de poäng han har bidragit med den här säsongen.

– Det är förbluffande få, även under förra året. I år tror jag att det var tre poäng: fälthare, kronofogde och Milton Friedman.

TT: Kommer ni att ställa upp igen?

– Jag kommer aldrig mer att ställa upp.

Annons