Skådespelarstrejk kan bli verklighet på torsdag

Skådespelarstrejk kan bli verklighet på torsdag

Fran Drescher, känd för bland annat rollen i "The nanny", är ordförande i skådespelarfacket SAG-AFTRA. Nu hotar även skådespelarfacket att gå ut i strejk för bättre villkor. Arkivbild.

Chris Pizzello/AP
Hollywoods manusförfattare har strejkat sedan i maj.
Nu har skådespelarfacket SAG-AFTRA också börjat förbereda sig för en möjlig strejk samtidigt som förhandlingarna med de stora film- och strömningsbolagen fortsätter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tidsfristen för att nå en överenskommelse och därmed avvärja en strejk har redan skjutits upp vid ett tidigare tillfälle, men Hollywoods största fackförbund på 160 000 medlemmar har fortfarande ställt krav som ännu inte har uppfyllts.

Bland annat när det gäller högre ersättningar från strömningsplattformar i paritet med olika seriers och filmers framgång.

Enligt anonyma källor till Los Angeles Times är det osäkert om konflikten kan lösas innan tidsfristen går ut den 12 juli.

En konflikt skulle få stora konsekvenser för de stora film- och tv-bolagen i Hollywood. De försöker hantera manusförfattarstrejken som pågått sedan i maj och har stoppat många lokala produktioner.

En skådespelarstrejk skulle påverka inspelningar runt om i världen. Senast skådespelarfacket strejkade var 1980.

Rättad version: I en tidigare version angavs fel veckodag i rubriken, rätt är torsdag.

FRÅN FÖRSTASIDAN