LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Skådespelare anklagas för bilder utan huvudduk

25 apr, 2023 
TT Nyheter
Skådespelaren Taraneh Alidoosti (här på filmfestivalen i Cannes) greps i höstas efter att ha kritiserat den iranska regimen. Hon släpptes i början av januari. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Iran anklagar två av landets mest prominenta kvinnliga skådespelare för att ha publicerat bilder på sig själva där de trotsar landets nationella klädkod för kvinnor, uppger iranska medier.

De två kvinnorna, Katayoun Riahi och Pantea Bahram, anklagas för brottet "ta av sig huvudsjalen offentligt och publicera bilder på internet". Förra veckan blev fotografier av Pantea Bahram, 53, virala där hon sågs utan huvudsjal under en filminspelning. Katayoun Riahi, 61, postade bilder på sig själv tagna i Teheran där hon inte täckte håret.

Polisen i Teheran har nu skickat fallet vidare till juridisk instans och om de två kvinnorna åtalas riskerar de böter eller fängelsestraff.

Nyligen meddelade iransk polis att man kommer att använda "smart teknologi" på offentliga platser för att slå till mot kvinnor som trotsar Irans obligatoriska klädkod för kvinnor.

Annons