LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Simpionjären Sally Bauers liv blir film

18 maj, 2023 
TT Nyheter
Nu blir långdistanssimmaren Sally Bauers liv film. Arkivbild.
Sally Bauer orsakade stora rubriker på 1930-talet när hon simmade över Engelska kanalen. Nu blir hennes liv film.
– Varför har inte den historien berättats tidigare? undrar regissören Frida Kempff.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sally Bauer blev känd i hela Sverige som långdistanssimmare på 1930-talet, då hon efter att ha korsat både Öresund och Kattegat simmade över Engelska kanalen mellan Storbritannien och Frankrike. När hon utförde bedriften 1939 var hon blott den andra kvinnan som klarat av det.

Hennes historia är som gjord för en film, tycker Frida Kempff.

– Även om detta var för 80 år sedan kan jag relatera till vad hon gick igenom. Hon var ensamstående mamma och ogift i 30-årsåldern, säger hon på en pressträff under filmfestivalen i Cannes.

Filminspelningen av "Den svenska torpeden", som filmer heter, drar i gång i augusti med Josefin Neldén i huvudrollen. Hon kunde inte ens rätt simsätt när hon fick rollen. Sedan dess har hon tränat.

– Jag bara dök in i det här. Jag kunde inte crawla tidigare, så jag har tränat flera timmar om dagen i ett och ett halvt år, säger hon.

Sally Bauer dog 2001, 92 år gammal. Författaren Sara Stridsberg skrev 2004 romanen "Happy Sally", baserad på hennes liv.

Annons