Salihu och Pascalidou till Rinkeby bokfestival

Salihu och Pascalidou till Rinkeby bokfestival

Journalisterna Diamant Salihu och Alexandra Pascalidou är två av dem som medverkar vid Rinkeby bokfestival i helgen. Arkivbild.

Duygu Getiren, Fredrik Persson/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Diamant Salihu och Rinkebyfödda Alexandra Pascalidou möts i ett samtal med rubriken "Skjutningarna" på Rinkeby bokfestival i helgen.

"Rinkeby bokfestival är vårt svar på våldsvågen och samhällets bemötande av den. Därför hyllar vi läsandet", säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets hus, i ett pressmeddelande.

Bokfestivalen har återuppstått efter att Rinkeby bokmässa, som startades 1993, lades ned 2007. Folkets hus och Rinkeby bibliotek arrangerar bokfestivalen tillsammans och förutom samtalet om våldsvågen blir det även samtal om skildringen av förortens invånare i litteratur och journalistik, med bland andra Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Tobias Hübinette.

Största namnet på bokfestivalen är den somaliske författaren Nuruddin Farah, som är bosatt i Sydafrika. Bland de svenska författare som deltar finns Fredrik Backman, Nora Khalil och Martin Widmark.

Rinkeby bokfestival äger rum 26–27 maj. Kulturminister Parisa Liljestrand (M) invigningstalar på fredagen.

FRÅN FÖRSTASIDAN