Röstproblem och Theoz-jubel i genrepen

Röstproblem och Theoz-jubel i genrepen

Uje Brandelius sjunger bidraget "Grytan" i Melodifestivalens andra deltävling.

Claudio Bresciani/TT
Uje Brandelius kämpade med svåra röstproblem medan Theoz välkomnades med jättejubel av hemmapubliken. Så var fredagens genrep i deltävlingen i Linköping.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Under dagens repetitioner har Uje Brandelius kämpat med en röst som nästan försvunnit och under kvällens publika genrep fortsatte problemen. Under hans bidrag "Grytan" var hans sång låg och raspig och han överröstades av musikbakgrunden.

Vid mötet med pressen efter genrepet finns Brandelius inte med bland de andra artisterna.

– I morgon klockan åtta är det live och det är det som gäller. Han ska sjunga då helt enkelt, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen.

TT: Vad händer om han inte kan sjunga?

– Då lämnar han walk-over, säger Wistbacka.

TT: Är du orolig?

– Absolut. Det är viktigt att han mår bra och får vila nu så att han kan genomföra på ett bra sätt i morgon kväll.

Pratade med pappan

Efter sitt första möte med Melodifestivalpubliken är Maria Sur överväldigad.

– Jag kan fortfarande inte fatta att det här händer. Kanske i morgon, men just nu måste jag bara vila och ta mig samman. Jag tycker att det gick ganska bra. Det är bara några småsaker som behöver fixas. Men det känns bra och jag lugn, säger den 18-åriga ukrainskan.

Maria Surs mamma finns med i Linköping och hon hade önskat att hennes pappa som är kvar i Ukraina också hade kunnat vara på plats.

– Jag kunde prata med honom i morse, men bara lite eftersom det inte har varit så bra uppkoppling i Ukraina idag, säger hon.

– Han har inte sett mitt nummer än. Jag ska skicka det till honom i morgon och jag tror att han kommer bli så chockad. Jag ser mycket fram emot det, han stöttar mig så mycket.

"Blev känslosamt"

Linköpingssonen Theoz fick ett varmt mottagande i hemstaden under veckans första publika genrep. Jublet fyllde arenan så fort hans namn kom på tal och många på plats viftade med Theoz-skyltar. Efteråt är den 17-årige artisten rörd över mötet med publiken.

– Det var väldigt mäktigt. Jag hade inte räknat med att det skulle bli så här mycket så det blev känslosamt. Det blev väldigt mycket och det kom som en chock för mig. Jag känner verkligen den extra energikicken, säger han.

Under sitt nummer brände han av pyroteknik-smällar som fick många i arenan att hoppa till.

– Jag vill att det ska hända mycket och låten heter ju "Mer av dig", så jag vill att det ska vara mer av allt, säger Theoz.

FRÅN FÖRSTASIDAN