Rasar efter turistristning på Colosseum

27 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Italiens kulturminister Gennaro Sangiuliano är inte nöjd med att en turist ristat in sin fästmös namn på den klassiska amfiteatern Colosseum i Rom. Arkivbild.Fabio Ferrari/AP/TT
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Italiens kulturminister Gennaro Sangiuliano kräver att en man som filmats när han ristade in sin fästmös namn på den klassiska amfiteatern Colosseum i Rom ska identifieras och straffas, skriver CNN.

"Jag tycker att det är väldigt allvarligt, ovärdigt och mycket oförskämt att en turist besudlar en av världens mest kända platser, ett historiskt arv som Colosseum, genom att rista in sin fästmös namn", skrev kulturministern på Twitter på måndagen.

Sangiuliano skriver också att hans förhoppning är att förövaren ska identifieras och straffas i enlighet med italiensk lag.

Twitterinlägget från ministern innehöll också en suddig bild föreställande den unge turisten och även en video som uppges visa när den misstänkte förövaren ristar in bokstäver på en av den 2 000 år gamla amfiteaterns väggar.

Enligt den italienska nyhetsbyrån Ansa står den nu "Ivan+Haley 23" på en av Colosseums väggar.

Om ristaren identifieras och döms för tilltaget kan han straffas med upp till fem års fängelse eller böter på mer än 150 000 svenska kronor.

Annons