"Rädd för att förlora" finalen i "På spåret"

"Rädd för att förlora" finalen i "På spåret"

Nykomlingarna Fritte Fritzson och Marie Agerhäll möter mästarna Jonatan Unge och Cecilia Düringer i finalen i "På spåret".

Bo Håkansson SVT/TT
Favorittippade Unge och Düringer borde kanske känna sig lugna inför "På spåret"- finalen. Men Jonatan Unge fruktar motståndet.
– Jag känner Fritte, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Förra säsongen skåpade Jonatan Unge och Cecilia Düringer ut sina finalmotståndare. Även den här säsongen har duons resa präglats av en rad raka segrar.

– Jag tror inte att vi kommer vinna. För Düringer är en drottning av all kunskap och Unge är också en drottning av all kunskap. Jag tror att de kommer att svara väldigt snabbt, säger Marie Agerhäll till TT.

Men Jonatan Unge är inte säker på vinst. Han fruktar motståndarlaget Fritte Fritzson och Marie Agerhäll, som båda gör sin första säsong.

– Jag känner Fritte. Jag vet ju att han är legendarisk pubquiz-deltagare. Han vann sju år i rad Tröls pubquiz i Malmö. En gemensam vän till oss frågade mig om man kunde satsa pengar för då hade han satsat pengar på att Fritte skulle vinna.

Strategi

Inför finalen har Agerhäll och Fritzson snackat ihop sig.

– Vi har olika strategier för oss. Vi har tittat på vilka grejer som har varit i år och pratat om vad som är sannolikt att dyka upp. Fritte är bra på köttig information på resmål. Jag har pluggat städer i hela världen.

Team Unge/Düringer taktiksnackar däremot aldrig.

– Jag tycker ett, att det inte funkar. Två, att det är töntigt, säger Unge och förklarar att han i princip skulle kunna sova i buren, eller representeras av en urklippt pappersfigur av sig själv.

– Så bra är Cecilia. Jag tror inte hon känner sig så nervös, utan mer vid gott självförtroende.

Viktigt med seger

För honom är det egentligen inte så viktigt att vinna, hävdar han.

– Men jag hatar att förlora och att känna skam över förlusten.

Om sin partner säger han.

– Hon trivs nog mer med att vinna snarare än att förlora.

För Agerhäll är det mest upplevelsen av att vara med som är viktig. Fritzson tror hon är mer av en vinnarskalle.

– Det är en kille som älskar "På spåret". Han har "På spåret"-auran, säger hon.

FRÅN FÖRSTASIDAN