LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Publiken: De går till final i kväll

11 feb, 2023 
TT Nyheter
Maria Sur är en av årets verkliga favoriter i Melodifestivalen, enligt spelbolagen.
Om publiken i Linköping får bestämma åker Theoz direkt till Friends Arena – och sedan antagligen vidare till Eurovision i Liverpool. Men enligt spelbolagen är det Maria Sur som är kvällens stora favorit.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I Melodifestivalklubbens undersökning bland publiken efter fredagens genrep har nästan hälften av de tillfrågade utsett Theoz och låten "Mer av dig" till sin favorit.

På andra plats kommer Panetoz "On my way" med lite mer än 21 procent av rösterna medan Maria Sur och hennes "Never give up" får drygt 17 procent.

Det ska sägas att Theoz är född och uppvuxen Linköping. Han är dessutom stor bland de yngsta tittarna och publiken i arenan består till stor del av barnfamiljer.

Under genrepet var den 17-årige Linköpingssonen tagen av publikstödet.

– Det hördes och jag såg många som hade skyltar med mitt namn. Det är det som gör att man blir extra känslosam och rörd. Det känns jättemäktigt att få representera Linköping i den här tävlingen, säger han.

"Ganska mycket press"

Men något favoritskap vill han inte ägna tankar åt.

– Jag försöker tänka bort från allt det där och bara tänka på mig själv och gå ut för att ha kul och bjuda alla på en show. Det är klart att det hade varit roligt att gå vidare till final, men det är väldigt hård konkurrens.

Annons

Om man får tro spelbolagens oddsmakare så ligger 18-åriga Maria Sur från Ukraina och hennes powerballad "Never give up" bäst till bland bland artisterna i deltävlingen. Bidraget rankas strax efter Loreen på listorna.

"Arenan bara bubblar"

Pratet om toppstriden känns lite nervigt, tycker Maria Sur.

– Jag känner ganska mycket press. Folk säger åt mig att jag kanske kommer att vinna – och sedan att jag bara ska gå ut och ha kul, det är lite roligt. Men det är okej. Jag är så tacksam för att folk stöttar mig, säger hon.

Panetoz gick också hem i Saab Arena. Under sitt nummer i genrepet möttes de av nästan lika mycket jubel som Theoz.

– Det är så mycket kärlek när man känner att arenan bara bubblar. Ouff, vilken energi, säger Pa Modou Badjie.

Publikresponsen får dem att tagga till lite extra, förklarar bandkollegan Johan Hirvi.

– Det var så skönt, vi har varit borta från publiken ett tag under pandemin. Att få känna det igen var en underbar känsla, säger han.

Annons