LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

PJ Harvey släpper nytt album

26 apr, 2023 
TT Nyheter
PJ Harvey släpper sitt nya album i juli. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

PJ Harvey är tillbaka igen i sommar med ett nytt album. Skivan "I inside the old year dying" utgår från rädslan för att förlora känslan för musiken efter en ändlös cykel av album och turnéer.

Senaste skivan "The hope six demolition project", som kom 2016, Grammisnominerades. Efter den turné som följde på skivsläppet började den brittiska artisten vända sin kreativitet mot andra håll. Diktsamlingen "Orlam", som kom förra året, är ett exempel.

I ett pressmeddelande berättar PJ Harvey att hon fick hjälp att hitta tillbaka till musiken av konstnären och filmaren Steve McQueen som rådde henne att komma ihåg vad hon älskar med ord, bilder och musik – och leka med dem. Den andra motivationen var att plocka fram gitarren och spela favoritlåtar med Nina Simone och Bob Dylan.

"I inside the old year dying", som ges ut den 7 juli, beskrivs som en "mycket taktil, mänsklig skiva". Första låten "A child's question, August" har precis släppts.

Annons