Peter Lindbergh visas på Fotografiska

Peter Lindbergh visas på Fotografiska

Modefotografen Peter Lindbergh. Pressbild.

Peter Lindbergh

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

För första gången ska den tyske modefotografen Peter Lindbergh (1944–2019) visas stort i Sverige, på Fotografiska i Stockholm. Han är känd för sina porträtt av supermodeller som Naomi Campbell, Cindy Crawford och Kate Moss, och har avbildat skådespelare som Kate Winslet och Uma Thurman.

Utställningen "Lightness of being" visar ett hundratal av hans verk, och den görs i samarbete med Lindbergh Foundation som leds av sonen Benjamin Lindbergh.

"Det blir en hyllning till hans banbrytande arbete inom modefotografiet, som förhoppningsvis också ska locka en yngre generation. Lindberghs sätt att porträttera kvinnor så sanningsenligt som möjligt, utan förskönande filter eller fototrick, är fortfarande relevant för hur skönhet kan definieras i dag", säger Benjamin Lindbergh i ett pressmeddelande.

Utställningen visar också hur Peter Lindbergh inspirerades av industrilandskap, storstadsmyller och kustremsor. "Lightness of being" visas på Fotografiska i Stockholm mellan den 16 juni och den 15 oktober.

FRÅN FÖRSTASIDAN