LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Persbrandts Netflixserie läggs ned

05 jul, 2023 
TT Nyheter
Mikael Persbrandt som rörmokaren Jakob i "Sex education". Pressbild.
Det blir en fjärde säsong av "Sex education" – sedan läggs Netflixserien ner. Men Mikael Persbrandt är inte med i avslutningen, skriver Variety.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikael Persbrandt har gjort succé i rollen som rörmokaren Jakob Nyman i den brittiska serien vars handling kretsar kring sexterapeuten Jean (Gillian Anderson) och hennes son Otis (Asa Butterfield).

Den 21 september kommer den fjärde och sista säsongen till Netflix. Därefter väljer serieskaparen Laurie Nunn att sätta punkt.

"Det var inte ett lätt beslut att fatta, men när den nya säsongens teman och historier mejslades ut stod det klart att det var rätt tillfälle att ta examen", skriver Laurie Nunn i ett uttalande.

Inför den fjärde säsongen sker en stor omkastning i ensemblen och enligt Variety saknas Mikael Persbrandt i rollistan. Hans rollfigur Jakob spelade sexterapeuten Jeans älskare i flera säsonger av serien.

Persbrandt syns i stället härnäst i titelrollen i "Hammarskjöld". Filmen om FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld som omkom i en flygkrasch 1961 får biopremiär i jul.

Annons