Norberg är bonusen när "Diggiloo" jubilerar

Norberg är bonusen när "Diggiloo" jubilerar

"Diggiloo"gänget repar på Rhodos inför sommarens turné. Pressbild.

Kristofer Sandberg/Diggiloo
"Diggiloo"-showen firar 20 år och har tagit in komikern Daniel Norberg till årets sommarturné. Hans roll är att vara lite överallt.
– Ambitionen är att göra allt. Men jag vet inte hur jag ska hinna av och på den, säger han med ett skratt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Just nu repar årets "Diggiloo"-upplaga på Rhodos. Artisterna på plats är Bruno Mitsogiannis, Andreas Lundstedt, Hanna Hedlund, Maria Sur, Nike Sellmar, Anne-Lie Rydé, Thomas Di Leva, Liamoo, John Lundvik, Jessica Andersson, Lisa Stadell. Och så det udda inslaget, komikern Daniel Norberg.

– Stämningen är bra. Det känns som att alla är glada, man har inte hunnit bli nervös. Samtidigt är många så rutinerade, säger Norberg, som gör sin första "Diggiloo"-turné.

TT: Är du den här extra kryddan i 20-års jubileet?

– Ja, det är inte så man uttryckt det men så kan man väl säga, haha.

Mångsysslare

Norberg kan sjunga, har varit med i "Idol" 2010, men mest känd är han för sin humortalang som visats upp i parodier på Melodifestivallåtar och i tv-program som "Mumbo Jumbo". I sommarens show ska han dock göra lite allt möjligt.

– Jag ska både skoja, sjunga fint, kanske spela något instrument, komma in och göra dumma, knäppa skämt och övergångare och vara lite programledare.

Det var turnélivet och "Diggiloo", som landets största turnéapparat, som fick honom att hoppa på.

– Jag känner att det är en rolig sak att testa. Det är ett superproffsigt gäng. När man åker på gig som man håller i själv, vet man aldrig vad det blir. Här kan jag vara helt lugn med att den sladden vi behöver kommer vara där, säger han.

Bingoberra

Det blir ett intensivt sommarschema som börjar den 6 juli i Småland och slutar den 26 augusti i Göteborg. Dagen därpå kliver Daniel Norberg på nästa stora jobb, som programledare för "Bingolotto" tillsammans med Lotta Engberg.

– - Jajajamen, Bingoberra, utropar han.

– Det är också ett jättestort projekt, som är jättehäftigt. Det blir två saker på varandra. Det känns kul och bra. Jag vill prova allt.

Rättad: I en tidigare version av texten fick Lotta Engberg fel efternamn, och Daniel Norbergs roll i "Bingolotto" blev också fel.

FRÅN FÖRSTASIDAN