Metallica köper egen vinylpress

Metallica köper egen vinylpress

Metallica säljer så mycket vinyl att de har köpt en egen pressanläggning. Arkivbild.

Chris Pizzello/AP/TT
För att möta efterfrågan av bandets musik i vinylformat har heavy metal-gruppen Metallica investerat i en egen vinylpressanläggning, skriver Billboard.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bandet äger numera Furnace Record Pressing i Virginia, som har arbetat med Metallicas musik sedan 2008. Syftet med köpet är att snabbare kunna tillgodose den ökande efterfrågan av deras bakkatalog på vinyl.

– Vi kunde inte vara mer glada över att ta vårt partnerskap med Furnace och dess grundare till nästa nivå, säger Metallicas trummis Lars Ulrich i ett uttalande.

James Hetfield, sångare och gitarrist som grundade bandet tillsammans med Ulrich, säger att "anläggningen har varit bra för Metallica och ännu viktigare för våra fans", och att köpet ska säkerställa att potentiella vinylköpare även i framtiden kommer att ha tillgång till skivor av hög kvalitet.

Metallicas fans är kända för att föredra vinyl. Under 2021 och 2022 hörde bandets album till de mest sålda vinylskivorna i USA.

Metallicas nya album "72 Seasons" släpps den 14 april. Bandet kommer också att ge sig ut på en lång turné i Europa och Nordamerika med start den 27 april i Amsterdam. Den 16 och 18 juni spelar bandet på Ullevi i Göteborg.

FRÅN FÖRSTASIDAN