LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Maria Sur: Ska bli ännu kraftfullare

12 feb, 2023 
Maria Sur firar sin finalplats med skumpa på efterfesten.
Energin i arenan fick Maria Sur att lägga extra kraft i sången. Och i finalen ska det bli ännu mer, berättar hon efter avancemanget i Linköping. – Det ska bli ännu bättre, säger hon. För mindre än ett år sedan tvingades hon på flykt från hemstaden Zapor
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

För mindre än ett år sedan tvingades hon på flykt från hemstaden Zaporizjzja undan Rysslands invasion. Nu har 18-åriga Maria Sur bokat en plats i Melodifestivalens final tillsammans med Panetoz.

När Ukrainskan sjöng sitt bidrag "Never give up" tog hon i lite extra slutet av låten jämfört med tidigare.

”Jag tror det var för att jag kände extra energi från publiken och jag fick rätt känsla, säger hon efteråt.”

Först och främst ska hon landa och ta in allt och fira sin finalplats tillsammans med så väl mamma och moster som låtskrivare, skivbolagsfölje och de andra artisterna – och på efterfesten bjuder hon på ett traditionsenligt champagnesprut.

Sedan tänker hon skicka sitt framträdande till pappan som är kvar i Ukraina så att även han kan se det.

Panetoz: Repa, repa, repa

Planen är sedan att vässa framträdandet ytterligare fram till finalen.

”Jag gick direkt från det här, men jag tror att jag ska göra det ännu mer kraftfullt och sjunga med ännu mer känsla. Det ska bli ännu bättre, säger Maria Sur.”

Annons

Panetoz knep den andra finalplatsen med sin dansgolvsvältare "On my way". Bandet har varit i final två gånger tidigare och nu funderar de på om de kan göra något ytterligare med numret för att charma publiken även i Friends Arena.

”Vi har funderat på att vi ska spetsa till numret och addera lite effekter, och repa, repa, repa, repa. Vi kan inte säga mer än så, säger Njol Badjie.”

Men först väntar efterfest där de bland annat bjuder upp till bordsdans till sin gamla hitlåt "Dansa pausa".

Tror på låten

Om publiken på plats i Linköping hade fått välja hade Theoz tagit sig direkt till final, men den 17-årige Linköpingssonen fick nöja sig med en plats i semifinalen, vilket han också är glad för. Planen just nu är att gå i skolan i några veckor.

”Sedan ska jag väl bara ta vara på Örnsköldsvik och att vara i semifinal igen. Jag hade skitkul i kväll och jag ska ha det då också, säger han.”

Han tror att han kan ha draghjälp av att låten släpps nu och att fler får ta del av den.

”Folk kanske lyssnar lite mer på låten lite mer och fastnar för den, säger han.”

Även kärleksparet Tennessee Tears gick vidare till semifinal med sitt bidrag "Now I know".

”Jag tänker att vi bara ska fortsätta som vi har gjort hittills, peppa varandra och repa mycket och ha kul, säger Tilda Feuk som är ena halvan av duon.”

Annons