LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Loreen ska landa – Mariette flyga till semi

26 feb, 2023 
TT Nyheter
Loreen Talhaoui firar finalplatsen med champagne på efterfesten efter den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen .
Loreen kan ta det lugnt i en vecka, medan Mariette och Kiana laddar om för semifinal. Smash Into Pieces får ställa in turnédatum för att hinna finalen.
– Jag hinner inte landa utan jag fortsätter att flyga till Örnsköldsvik, säger Mariette.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hon var storfavorit att gå direkt till final och när vinsten i deltävlingen nu är ett faktum tvingas Loreen inse att det strikta liv hon levt i två månader lär fortsätta.

– Det är ju nackdelen. Jag ska fortsätta att leva på kyckling, broccoli och fetaost i två veckor till. Hur kul är det på en skala?

TT: Hur förbereder du dig för finalen?

– Jag ska träna, varva ned och fortsätta på det spåret som jag har kört hittills, säger hon.

Det lär behövas en del nedvarvning efter en final vars kulmen i Loreens bidrag "Tattoo" avbröts när en miljöaktivist stormade scenen. Fyra personer omhändertogs av polis, medan Loreen pustade ut på hotellrummet före efterfesten.

– Jag ska fira med en smoothie och med min familj och mitt team. Jag måste ha gjort något fint i mitt förra liv för att förtjäna så här fina människor omkring mig, säger Loreen.

"Bara roligt"

Mariette har alla fyra gånger hon deltagit tidigare gått till final. Men den här gången får hon ta "omvägen" via semin.

Annons

– Det är bara roligt. Jag är supernöjd att jag har gått till semifinal och får göra låten en gång till och kanske en tredje gång. Låten släpps nu så att publiken får bekanta sig med den ännu mer. Jag hoppas på att blomma ännu mer och göra ett ännu bättre framträdande på lördag, säger hon.

Den andra semifinalisten blev 16-åriga Kiana, som sprudlade av glädje på efterfesten.

– Det var så ofattbart, jag fattade inte vad som hände. Jag är mer än glad! Nu är det väl bara att ladda om för nästa vecka

TT: Hur ser du på dina chanser?

– Jag vet inte, det är så svårt att säga, alla är så himla bra!

Kiana gjorde en stabil insats i deltävling fyra, och säger redan nu att hon inte tänker förändra något i sitt framträdande till nästa vecka.

– Jag kände mig jättetrygg! Nu är det bara att tänka att ha kul och leva livet. Jag ser Melodifestivalen som en möjlighet att kunna bli artist. Och nu är jag det, det är det som jag är så glad över!

Annons

Rockskräll

Rockbandet Smash Into Pieces stod för kvällens skräll när de med knapp marginal röstades direkt till final. Och ingen var mer förvånad än bandmedlemmarna själva.

– Jättehäftigt att folk ville ha det…vi fattade ingenting, säger gitarristen Benjamin Jennebo och skrattar.

TT: Hur laddar ni för finalen?

– Vi har aldrig varit i final, så den här gången får vi se hur vi laddar, säger gitarristen Benjamin Jennebo.

– Men vi laddar ju med turnén! säger sångare Chris Adam och påminner om att bandet har en del på schemat närmaste veckorna.

– Vi behöver bara ställa in ett gig, kanske två. Vi åker redan i morgon till Manchester, säger Benjamin Jennebo.

Annons