LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lollapalooza laddar för besök av världsstjärnor

27 jun, 2023 
TT Nyheter
Den 29 juni inleds årets upplaga av Lollapalooza på Gärdet i Stockholm. Förra året lockade festivalen 70|000 besökare. Arkivbild.
Det börjar dra ihop sig inför årets svenska upplaga av Lollapalooza.
I helgen gästas Gärdet i Stockholm av internationella stjärnor som Travis Scott, Lizzo och Lil Nas X.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ett större matområde, mer yta till den inhägnade alkoholserveringen – och fler olika biljettyper. Det är några av nyheterna inför årets Lollapalooza.

Förra året besökte 70 000 personer festivalen. Hur stor publiken väntas bli i år vill festivalchefen Anna Sjölund inte uttala sig om.

– Vi går inte ut med siffror innan, men vi har haft ett stadigt stigande antal besökare och det ser inte sämre ut i år, säger hon.

Den amerikanske hiphopartisten Travis Scott gör en efterlängtad comeback efter spelningen på den första svenska Lollapalooza-festivalen 2019.

– Han blev en otrolig hit när han var här och han hade en fantastisk intensitet, säger Anna Sjölund.

Uppträder gör även Mumford & Sons, Zara Larsson, Kygo, The 1975 och Onerepublic – totalt är runt 70 artister bokade till festivalen.

Dyraste biljetten: 28 000 kronor

Nytt för i år är biljettkategorin Festivalpass plus, som ger tillgång till en egen del på området med mat, bar och toaletter samt ett "fast track" vid entrén. Biljetten är ett slags mellanting mellan det vanliga festivalpasset och det ännu dyrare "Lolla lounge".

Annons

Liksom tidigare år finns den extra lyxiga Platinum-biljetten. För nästan 28 000 kronor får besökarna bland annat en säkrad plats längst fram vid konserterna, transport till och från spelningarna med golfbil samt ett eget område med mat från restaurangen Aira, som nyligen fick sin andra Michelin-stjärna.

Enligt Anna Sjölund har det rådande ekonomiska läget inte påverkat försäljningen av de allra dyraste biljetterna.

– Det är inte den målgruppen som är den mest känsliga. Den biljetten är ganska eftertraktad bland internationella gäster och det är väldigt förmånligt för dem att resa till Sverige på grund av den svaga kronan, säger hon.

"Viktigare än någonsin"

Lollapalooza har även ett eget område med aktiviteter för barn, där de bland annat får lära sig att spela ukulele, ta det lugnt, och titta på sagostunden "Bland drakar och dragqueens". Under året har sagostunder med dragqueens varit under debatt, arrangörer har tagit emot hot och politiker har velat stänga ner evenemangen. Anna Sjölund menar att de har blivit överösta med positiva kommentarer efter bokningen.

Annons

– I det här läget är det viktigare än någonsin att visa att alla är välkomna. Vi hoppas att det ska infinna sig en fin känsla av gemenskap, solidaritet och härlig stämning, säger hon.

TT: Vad blir den största utmaningen innan festivalen drar igång?

– Att bli klar med allt, det är den största utmaningen, fast i positiv bemärkelse. Vi kommer att jobba stenhårt de närmsta dygnen, men det går som på räls. Vi tror att det kommer att infinna sig en riktigt härlig "Lolla-stämning" nu på torsdag.

Festivalen pågår mellan den 29 juni och den 1 juli.

Annons