LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lista: Här är vårens 15 hetaste tv-serier

05 apr, 2023 
TT Nyheter
"Barracuda queens" blir Netflix nästa dramaserie på svenska och har premiär i juni. Pressbild.
Svenska överklasstjejer som begår inbrott och norska affärsmän som snart har svinat klart. Det är några av vårens tv-måsten.
Här är 15 av de serier på tv och strömningstjänsterna som det talas mest om i vår.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

" The last thing he told me" (premiär: 14/4, AppleTV+).

Jennifer Garner spelar huvudrollen i thrillerserien om en kvinna vars man flyr undan rättvisan och lämnar henne kvar med hans dotter. När historien rullas upp visar det sig att hon visste väldigt lite om sin man. Serien bygger på en bästsäljande thrillerroman av Laura Dave.

"Norra distriktet" (14/4, SVT).

Finländsk kriminalserie om en före detta världsmästare i boxning som löser brott i nordligaste Lappland, samtidigt som hon oroar sig för familjens ekonomi. Hennes pappas dåliga ekonomi kanske gör att hon måste ta upp sin boxningskarriär igen.

"The diplomat" (20/4, Netflix).

Efter succén med populära "The Americans" är Keri Russell tillbaka med en thrillerserie som utspelas inom internationell storpolitik. Keri Russell spelar USA:s nyutnämnda ambassadör i Storbritannien och kastas direkt in i hetluften.

" Dead ringers " (21/4, Prime Video).

Annons

David Cronenbergs kultfilm från 1988 får en tv-version där Rachel Weisz spelar två gynekologer som är tvillingar och har ett minst sagt komplicerat förhållande till varandra och till kvinnorna de undersöker. Alla de sex avsnitten släpps samtidigt.

" Exit " (21/4, SVT Play).

Hur ska det gå för de skandalösa norska (och svenske Simon J Berger) affärsmännen? I premiären av den tredje och sista säsongen av den i Norge så omåttligt populära serien antyds det att det inte slutar så väl efter allt knarkande med prostituerade.

" Love and death " (27/4, HBO Max).

Miniserie baserad på en uppmärksammad mordhistoria i Texas bibelbälte under 1980-talet. Elizabeth Olsen spelar Candy, som inleder en otrohetsaffär och sedan dödar sin älskares fru med en yxa. Disney+-serien "Candy" med Jessica Biel berättade samma historia i höstas.

" Citadel " (28/4, Prime Video).

Påkostad science fiction-action i en ny thrillerserie om två agenter (Richard Madden och Priyanka Chopra Jonas) från mystisk spionorganisation som fått sina minnen raderade. Nu måste de försvara sig när agenter från hela världen är ute efter dem. Serien görs även i en italiensk och en indisk version.

Annons

" White House plumbers " (2/5, HBO Max).

Plumbers, rörmokare, kallas de hantlangare som skulle svartmåla och förstöra för demokraterna så att Richard Nixon blev omvald som president 1972. Men så kom Watergateskandalen. Woody Harrelson spelar ledaren Howard Hunt i dramaserien med 70-talsvibbar.

I väntan på den tredje säsongen av det sexiga kostymdramat "Bridgerton" kommer en spinoff som skildrar drottning Charlottes unga år och romans med kung George. India Ria Amarteifio spelar huvudrollen

" Silo " (5/5, AppleTV+).

Bara 10 000 människor finns kvar på jorden och de bor i en stor silo under marken, fast ingen vet varför. Svenska Hollywoodstjärnan Rebecca Ferguson spelar huvudrollen i miniserien som hon också är exekutiv producent för.

"City on fire" (12/5, AppleTV+).

Garth Risk Hallbergs uppmärksammade roman "Stad i brand" ligger till grund för den här serien, som skildrar ett kriminalfall i en stad i upplösningstillstånd. Men den som läst boken märker att handlingen flyttats från 1970-talets slitna New York till samma stad på 2000-talet efter 11 september och finanskrisen.

Annons

" Fatal attraction " (22/5, SkyShowtime).

Efter tv-serien "The affair" för några år sedan dyker Joshua Jackson ("Dawsons Creek") upp i ännu ett otrohetsdrama. Den här gången i Michael Douglas-rollen när 80-talsklassikern "Farlig förbindelse" om älskarinnan som inte tänkte vara tyst blir tv-serie.

" Fubar " (25/5, Netflix).

Arnold Schwarzenegger är "back", tillbaka som actionhjälte, fast i en humoristisk version. "Fubar" är en komediserie om far och dotter som båda upptäcker att den andre är CIA-agent och slår sig ihop för ett sista uppdrag.

"Barracuda queens" (8/6, Netflix).

Netflix nya svenska dramaserie handlar om fyra uttråkade överklasstjejer (bland annat Alva Bratt och Tindra Monsen) som lever över sina tillgångar och i början av 90-talet börjar göra inbrott för att tjäna pengar.

" Bardot " (SVT, under våren).

Uppmärksammad fransk dramaserie om den franska filmikonen Brigitte Bardots liv. Serien, som är rykande färsk, skulle ha haft premiär redan, men har blivit försenad. Julia de Nunez spelar sexsymbolen som ung.

Annons