LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lady Gaga stäms av hundkidnappare

25 feb, 2023 
TT Nyheter
Lady Gaga stäms av kvinnan som kidnappade hennes hundar. Arkivbild.
Kvinnan som kidnappade Lady Gagas två hundar stämmer nu stjärnan på över 16 miljoner kronor.
Hon anser att hon har rätt till hittelönen - trots att det var hon som stal dem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I februari 2021 kidnappades popstjärnans två hundar Koji och Gustav när hennes assistent Ryan Fischer var ute och gick med dem.

Ryan promenerade i Los Angeles med Gagas tre hundar vid 22-tiden när en vit Nissan Altima stannade till bredvid honom. Två personer hoppade ur och omringade Fischer samtidigt som de hotade honom att lämna över hundarna. Slagsmål uppstod och Fischer sköts i bröstet.

De två misstänkta grep tag i två av hundarna och flydde från platsen och lämnade Fischer svårt skadad på marken där han höll i den tredje hunden.

Under en desperat jakt efter hundarna erbjöd Lady Gaga en belöning på över 5,2 miljoner kronor till den som hittade hundarna och stjärnan lovade att inte ställa några frågor till den som lämnade in dem.

Två dagar senare lämnades hundarna tillbaka av Jennifer McBride som hävdade att hon hittat hundarna bundna vid en stolpe.

Det visade sig dock ganska snabbt att det var McBride och pojkvännen James Howard Jackson som låg bakom stölden av hundarna och hon dömdes till två års villkorlig dom medan hennes pojkvän fick 21 års fängelse för att ha skjutit Fischer.

Nu stämmer McBride Lady Gaga på över 16 miljoner kronor för att stjärnan inte har betalat ut hittelönen eftersom hon anser att det var hon som faktiskt gav tillbaka hundarna oavsett hur det gick till när de försvann, och att stjärnan lovat att hittelönen skulle betalas ut utan att några frågor ställdes, skriver The Wrap.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel belopp i ingressen.

Annons