TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Katy Perry klar för Charles kröningskonsert

14 apr, 2023 
TT Nyheter
Katy Perry är en av artisterna som är klar för kung Charles kröningskonsert i maj. Arkivbild.
Katy Perry, Lionel Richie, Take That och Andrea Bocelli kommer att uppträda i samband med brittiske kung Charles kröning, uppger BBC.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En tv-sänd kröningskonsert hålls vid Windsor Castle den 7 maj – dagen efter det att Charles officiellt krönts till kung.

Men hittills har det framför allt rapporterats om artister som inte kommer att medverka. Bland andra Adele, Elton John, Harry Styles och Spice Girls uppges ha tackat nej.

Kröningskonserten, med 20 000 personer i publiken, kommer att sändas både på tv, radio och online och enligt BBC kommer ytterligare artister att tillkännages inom kort.

Trots att kröningen är den första i landet sedan 1953 beskrivs intresset för den som svalt. Enligt en Yougov-undersökning som presterades på fredagen sade 64 procent av de strax över 3 000 tillfrågade att de inte brydde sig särskilt mycket eller inte alls om kröningen. 34 procent svarade att de brydde sig en hel del eller mycket.

Ändå sade knappt hälften av de tillfrågade att de sannolikt skulle titta på eller delta i firandet.

Charles yngste son prins Harry kommer att delta, trots kritik mot kungafamiljen sedan flytten till USA 2020. Däremot kommer hans hustru Meghan att stanna i Kalifornien med parets två barn.

Annons