Kanye West stäms för mobbning och bisarra regler

Kanye West stäms för mobbning och bisarra regler

Rapparen Kanye West. Arkivbild.

Evan Agostini
Mobbning, enbart sushi som skolmat och förbud mot böcker om svartas historia – nu stäms den amerikanske rapparen Kanye West för förhållandena på hans skola Donda Academy.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Två före detta lärare på Donda Academy hävdar att de har blivit uppsagda utan förklaring och med utebliven lön efter att ha larmat om missförhållanden på den kristna skola som Kanye West, eller Ye som han numera kallar sig, startade i Simi Valley i Kalifornien i september förra året.

"Det här handlar inte om att försöka förtala en kändis. Det här är rätt sak att göra för dessa barn", skriver Cecila Hailey i stämningsansökan, enligt Billboard.

Hennes dotter Chekarey Byers – som också var lärare på skolan – hävdar i stämningen att "hans vision för skolan låter bra på pappret, men det är rent kaos och myteri".

Enligt Hailey och Byers rådde ett stort antal godtyckliga regler. I stämningen hävdas att den enda mat som var tillgänglig för eleverna var sushi – och de fick inte ta med egen mat. Det fanns också förbud mot bland annat korsord, bestick och färggranna kläder. Flera böcker som handlade om svartas historia förbjöds också.

Barnen fick inte heller gå ut på rasten och enligt Hailey och Byers blundade de vuxna för mobbning och misshandel bland eleverna.

Representanter för Donda Academy har ännu inte svarat de amerikanska medier som har sökt en kommentar.

FRÅN FÖRSTASIDAN