LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Käärijä får bo gratis hemstaden

19 jun, 2023 
TT Nyheter
En betald hyreslägenhet - ett tröstpris för en andraplats i Eurovision? Arkivbild.
Artisten Käärijä representerade Finland i Eurovision Song Contest och kom på andra plats. Nu får han en lägenhet betald av sin finländska hemstad Vanda.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den finländska Eurovision-stjärnan Käärijä tilldelades i förra veckan Vandamedaljen för betydande insatser för Vanda stad. I samband med prisutdelningen erbjöds även artisten, som egentligen heter Jere Pöyhönen, en betald hyreslägenhet i staden under ett år, uppger Hufvudstadsbladet.

Pöyhönen är själv uppvuxen i Vanda, en grannstad till Helsingfors, och har tidigare sagt att han velat återvända till hemstaden. Till Hufvudstadsbladet säger vice stadsdirektör Tero Anttila att Vanda stad ville uppmärksamma artisten med något unikt efter Eurovision.

Beslutet att finansiera artisten med en trerumslägenhet har dock mött kritik. Bland annat eftersom Jöyhönen tidigare sagt att han är delägare i olika investeringslägenheter.

– När det handlar om skattepengar så är det mycket naturligt att vi får kritik, säger vice stadsdirektören till tidningen, och menade att lägenheten bara skulle kosta Vandaborna ungefär sex cent per person för hela året.

Staden ska också hylla Käärijä, som kom på andra plats i ESC med bidraget "Cha cha cha", med en muralmålning.

Annons