LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johanna Nordström debuterar i skräckpjäs

05 apr, 2023 
TT Nyheter
Johanna Nordström känner sig "peppad på att få göra en seriös dramaroll". Arkivbild.
Komikern och poddaren Johanna Nordström gör teaterdebut i ett skräckdrama i regi av Helena Bergström. "2:22 a ghost story" handlar om ett par som köpt ett hus i London och hör konstiga ljud nattetid.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det unga paret Jenny och Sam är inte överens. Jenny tror att de konstiga ljuden beror på spöken men hennes man är kallsinnig. Efter att ha diskuterat saken under en middag tillsammans med sina vänner, Benny och Laura, bestämmer sig de två paren för att stanna uppe och gå till botten med vad de hör.

"2:22 a ghost story" hade urpremiär på West End, London, 2021 med sångerskan Lily Allen i huvudrollen som Jenny. Den svenska uppsättningen regisseras av Helena Bergström och rollerna görs av Rakel Wärmländer, Adam Pålsson, Johannes Kuhnke samt den teaterdebuterande komikern Johanna Nordström.

"Jag har länge velat spela teater och prova något annat än humor, så jag är peppad på att få göra en seriös dramaroll", säger hon i ett pressmeddelande.

Uppsättningen har premiär på Rival i Stockholm den 14 september.

Pjäsförfattaren, Danny Robins, har en egen spökpodd på BBC, "Uncanny", där han intervjuar människor som menar att de upplevt övernaturliga händelser. För BBC gjorde han även dramadokumentären "The Battersea poltergeist".

Annons