Iommi "älskar" Black Sabbath-baletten

Iommi "älskar" Black Sabbath-baletten

Black Sabbathmedlemmarna Tony Iommi till vänster, Ozzy Osbourne and Geezer Butler. Arkivbild.

Dan Steinberg/AP/TT
Black Sabbath-gitarristen Tony Iommi har nu sett repetitionerna av den kommande balettuppsättningen med musik från hårdrocksbandet. Han "älskade" det, uppger NME.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Det är så annorlunda, och något man inte kunde förvänta sig, inte heller jag", säger Iommi i en intervju med Channel 4.

I september sjösätts den nya balettuppsättningen – där Birminghams kungliga balett möter Black Sabbath. Dansarna kommer att utföra balett till åtta av av hårdrocksbandets låtar, bland andra "Paranoid", "Iron man" och "War pigs". Resten av musiken är nykomponerad, men inspirerad av bandet.

Iommi, som tillsammans med regissören Carlos Acosta står bakom initiativet, medger för Channel 4 att han aldrig tidigare varit på balett. Han är överväldigande positiv till det han sett.

På frågan om Iommi tror att baletten skulle kunna inspirera hårdrocksfans att tycka om balett, och balettfans att uppskatta hårdrock, svarar han:

"Jag hoppas verkligen det. Jag menar att det är en ovanlig kombination, men att man måste ta ut svängarna. Förhoppningsvis får man med alla."

Balettuppsättningen uppförs på Birmingham Hippodrome mellan 23 och 30 september. Därefter fortsätter den vidare till Plymouth Theatre Royal och Sadler’s Wells i London.

FRÅN FÖRSTASIDAN