Insekter på menyn för Draculas hjälpreda

Insekter på menyn för Draculas hjälpreda

Nicholas Hoult tillsammans med Nicolas Cage på premiären för "Renfield" i New York i slutet av mars. Arkivbild.

Charles Sykes/AP/TT
När Nicolas Cage gjorde filmen ”Vampire's kiss” åt han en kackerlacka – på riktigt.
I skräckkomedin ”Renfield” är det inte Cage utan motspelaren Nicholas Hoult som får mumsa på insekter. En av dem var äkta.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Från baksätet av en bil berättar Hoult om den insekt han åt under inspelningen. En riktig syrsa – fast torkad och smaksatt med barbecuedoft.

– De andra insekterna var konstgjorda, som kackerlackor av karamell, avslöjar han.

I ”Renfield” spelar han titelrollen, en man som i decennier har varit vampyrgreven Draculas (Nicolas Cage) anförtrodde och hjälpreda. Renfield håller sin livsgnista levande genom att äta insekter, och om han blir allvarligt skadad gör några stänk av Draculas blod att skadorna snabbt läker.

– Det finns nån sorts kärlek mellan de två, även om Dracula kan vara en fruktansvärd boss. Men de är beroende av varandra, säger Nicholas Hoult.

"Fick mig på tårna"

Hoult talar mycket om hur det var att filma med Nicolas Cage, som är känd för att vara tämligen oberäknelig både i sitt privatliv och i sina filmer.

– Nic var med hela tiden och diskuterade alla scener, han var noga med att komma till det vi eftersträvade. Och han fick mig att hålla mig på tårna, eftersom jag ibland inte visste vilken Dracula jag skulle möta, den snälle eller någon som attackerade mig.

I inledningen av filmen ser vi Cage och Hoult återskapa en scen från den klassiska "Dracula" från 1931, där Dracula tar emot en gäst i sitt slott.

– Det var oerhört intressant, man försökte återskapa hur den scenen gjordes, och sedan användes green screen. Det var riktigt kul sedan när vi för några ögonblick kunde se oss själva inne i originalfilmen.

"Väldigt skräckbaserat"

Nicholas Hoult gillar skräckfilm, både att se dem och att göra dem. Förra året syntes han i skräckkomedin ”The menu”, och han har en av huvudrollerna (mot bland andra Bill Skarsgård) i Robert Eggers kommande film "Nosferatu".

– Det mesta jag gjort i genren hittills har varit komiskt eller satir. Men det finns inget humoristiskt över "Nosferatu". Det är väldigt skräckbaserat. Det ska bli oerhört spännande att se Robert Eggers vision komma till liv. Jag tycker väldigt mycket om genren, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig själv i den.

FRÅN FÖRSTASIDAN