Ingrosso: En ynnest att turnera

Ingrosso: En ynnest att turnera

Benjamin Ingrosso. Arkivbild.

Claudio Bresciani/TT
Sommaren är Benjamin Ingrossos – han har precis dragit i gång sin första sommarturné någonsin.
– Det ska bli fantastiskt att möta publiken, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I helgen var det premiär för Ingrossos stora Sverigeturné, en spelning på Brännbollsyran i Umeå. Premiären följs av ytterligare 31 datum och Ingrosso har stått och stampat som en galopphäst inför turnén:

– Det var en skitbra start. Vi har hållit på och repat så länge och haft lite svårt att se en bild över hur det kommer att bli, säger han.

Utmaning

Turnén innehåller en rad festivalspelningar, något som Ingrosso beskriver som en utmaning:

– Det är lite annorlunda jämfört med helt egna spelningar, det kan ju vara många som inte är där för just mig. Då krävs det en annan typ av entertainment för att få i gång publiken. Den egna publiken kanske redan är lite mer taggad från början. Men det är ju det som utvecklar mig som artist också, att känna av olika typer av publik, säger han.

Premiären i Umeå fick dock fin kritik, recensioner som Ingrosso har tagit del av.

– Jag läser recensioner fast man inte ska. Med sociala medier får man det ju rakt i ansiktet oavsett om man vill eller inte. Nu är jag så lyckligt lottad att jag inte har fått så jättemånga dåliga recensioner, men jag vet att när jag väl gör något så har jag jobbat väldigt hårt för att ta mig dit, säger han.

Prova korv

TT: Vad ser du mest fram emot resten av turnén?

– Att få åka med hela mitt crew, vi är liksom 18 personer. Men också att få träffa dem som lyssnar på min musik och som kommenterar på mina sociala medier, all publik som jag inte vet vilka de är! Det är verkligen en ynnest att få turnera och se alla olika städer. Jag ska prova nya bagerier och sånt – tipsar någon om att de till exempel har den bästa korven i just den staden så åker jag självklart dit och testar!

Rättad: I en tidigare version angavs fel plats för premiären.

FRÅN FÖRSTASIDAN