LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ingen utredning mot Rammstein-sångare i Vilnius

24 jun, 2023 
TT Nyheter
Rammsteins sångare Till Lindemann har av flera kvinnor anklagats för att rekrytera fans för sex. Arkivbild.
Åklagarmyndigheten i Litauen vill inte gå vidare med någon utredning mot Till Lindemann i Rammstein efter anklagelser om "grooming" och spetsade drinkar på en konsert.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det har stormat rejält kring det tyska industrimetalbandet Rammstein och deras frontman Till Lindemann den senaste tiden. Lindemann har anklagats av flertalet kvinnor som säger sig ha drabbats av drogspetsad groupie-rekrytering.

Först ut var Shelby Lynn från Nordirland, som hävdade att hon bjudits in backstage där Lindemann blivit arg efter att hon nekat att ha sex med honom i samband med en Rammstein-konsert i Vilnius, Litauen. Lynn gjorde tydligt att hon inte utsatts för något övergrepp men misstänkte att hon blivit drogad.

Nu har åklagaren i Vilnius gjort ett uttalande om att "inga objektiva faktabaserade bevis" kunnat hittas för att stödja anklagelserna från Shelby Lynn, skriver Der Spiegel.

Enligt ett pressmeddelande har polisen förhört Lynn och ett vittne, och analyserat data och dokument för att kunna klargöra omständigheterna. Enligt åklagarmyndigheten kunde inte granskningen hitta bevis för att Lynn utsatts för psykiskt eller fysiskt våld, eller att hon manipulerats till att ta narkotika eller blivit rånad. Åklagarmyndighetens beslut kan fortfarande överklagas.

Shelby Lynn använde sociala medier för att anklaga Lindemann för att ha "groomat henne för sex" i samband med Rammsteins konsert i Vilnius den 22 maj 2023. Något som ledde till att flertalet kvinnor kommit ut med nya anklagelser om liknande upplevelser.

Lindemann har via sina advokater nekat till alla anklagelser. Till skillnad från i Vilnius har åklagarmyndigheten i Berlin fortfarande en pågående utredning gällande likartade anklagelser mot Lindemann.

Annons