Husarresten förlängs för Andrew Tate

Husarresten förlängs för Andrew Tate

Andrew Tate (till höger) tillsammans med brodern Tristan Tate (till vänster) i samband med fredagens domstolsförhandling i Bukarest.

Vadim Ghirda/AP/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Andrew Tates husarrest förlängs med 30 dagar, rapporterar Aftonbladet med hänvisning till den rumänska nyhetsbyrån Mediafax.

Den kontroversielle brittisk-amerikanske influeraren, som bor i Rumänien, greps tillsammans med sin bror Tristan Tate den 29 december, anklagad för våldtäkt och människohandel. Myndigheterna misstänker att bröderna tillsammans med två rumänska kvinnor skapat en "organiserad kriminell grupp med syfte att rekrytera och exploatera kvinnor".

I slutet av mars beslutade en rumänsk domstol att bröderna skulle släppas från häktet och i stället placeras under husarrest. Fredagens beslut om förlängd arresttid gäller även Tristian Tate.

Andrew Tate har gjort sig känd via en karriär inom bland annat kickboxning och reality-tv. Han har på senare år skaffat sig miljontals följare på sociala medier där han gjort en rad kontroversiella och kvinnofientliga uttalanden.

FRÅN FÖRSTASIDAN