LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hovrätten tar upp "Vaccinkrigarna"

23 maj, 2023 
TT Nyheter
Hovrätten prövar Justitiekanslerns överklagande av domen där staten dömdes att betala skadestånd till en kvinna som medverkade i SVT-dokumentären "Vaccinkrigarna". Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hovrätten prövar Justitiekanslerns överklagande av domen där staten dömdes att betala skadestånd till en kvinna som medverkade i SVT-dokumentären "Vaccinkrigarna", skriver Dagens Juridik.

Det var i mars i år som Stockholms tingsrätt slog fast att kvinnan skulle få 100 000 kronor i skadestånd. Enligt domstolen var det material som insamlats med hjälp av så kallat "wallraffande" ett ingrepp på kvinnans privatliv.

SVT:s vd Hanna Stjärne har tidigare beskrivit "Vaccinkrigarna" som "en viktig och stark skildring av antivaccinationsrörelsen och dess förgrundsgestalter i Sverige". Stjärne framhåller att reportrarna följt rörelsens utveckling inifrån under lång tid och hävdade att domen var oväntad.

Det är inte känt när målet tas upp i hovrätten.

Annons