"Hotell Romantik" får en ny säsong

"Hotell Romantik" får en ny säsong

Ewa och Kjell är två av seniorerna som letat efter kärleken i SVT:s realityserie "Hotell Romantik".

Janne Danielsson/SVT
Fler glada seniorer kommer att få möjlighet att hitta kärleken på bästa sändningstid när SVT:s dejtingserie "Hotell Romantik" nu fått klartecken för ännu en säsong.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I vinter har tittarna kunnat följa 28 singlar på 65 plus som rest till schweiziska Alperna på jakt efter romantik. Under överinseende av "reseledarna" Keyyo Petrushina och Erik Ekstrand har aktiviteter som höghöjdsbanor, rodel, paraglide och skogsrave stått på programmet – men också middagar med dans och romantiska övernattningar i en alpstuga.

Realityserien har haft höga tittarsiffror och diskuterats flitigt i krönikor och på sociala medier. På söndag sänds det sista avsnittet och då får vi veta vilka som väljer att åka hem och vilka väljer att stanna kvar för en romantisk vecka med en nyfunnen kärlek.

Redan nu står det dock klart att dejtingäventyret får en fortsättning.

"Våra modiga och kärlekstörstande deltagare har varje vecka nått en miljonpublik och nu gör vi säsong 2. Jag ser fram mot ett nytt hotell, nya deltagare och en ny debatt om längtan efter kärlek efter 65", säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT, i ett pressmeddelande.

Den nya säsongen ska börja spelas in i slutet av maj och kommer att sändas 2024.

FRÅN FÖRSTASIDAN