Hellström ville göra ett varmt porträtt

Hellström ville göra ett varmt porträtt

Håkan Hellström tillsammans med sina lookalikes Messi, Zlatan och Ronaldo samt två David Beckham. Pressbild.

Olle Kirchmeier
Håkan Hellström brukar vara sparsam med intervjuer men nu har den fotbollstokige popstjärnan gjort ett undantag för sportsajten ESPN.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anledningen till intervjun är kortfilmen "Vem vill vara din vän när du har tappat glansen", ett tolv minuter långt sportdrama som tonsatts med fem låtar från Hellströms nya skiva. Håkan Hellström spelar tränare till ett fotbollslag bestående av lookalikes till välkända fotbollsspelare som Messi, Zlatan och Ronaldo samt två David Beckham.

I intervjun avslöjar Hellström att han försökte hitta några fler lookalikes för att fylla ut sitt lag, men inte lyckades.

– Vi tittade på Maradona och Pelé, men deras lookalikes var också döda, tyvärr. Vi hade också ett långt samtal med en Mbappé lookalike, men det var något med de yngre spelarna som inte var lika intressant som med de äldre.

– Jag ville göra ett varmt och roligt porträtt av ett team av superstjärnor när toppen av deras karriärer har passerat, berättar Hellström för ESPN.

I den skruvade musikvideon ses Hellström köra runt laget i en minibuss, prata taktik över middagar och försöka få spelarna i matchform trots att ett par av dem är synligt bortom allt hopp. Som tränare gör Hellström vad han kan för att inspirera sina spelare och träna dem att välja laget.

– Jag funderar mycket på den mentala aspekten. Att stärka spelarna. Vikten av att sätta mål, även när man känner att deras tid är över. Jag spelade "Rocky"-temat före varje match för att påminna spelarna om att allt är möjligt. Det är en fiktiv historia, men några av spelarna verkade tro att det var en dokumentär, säger Hellström.

FRÅN FÖRSTASIDAN