LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gyllene Tider längtade tillbaka till varandra

03 jul, 2023 
TT Nyheter
Gyllene Tider är tillbaka med en ny skiva och en sommarturné. Här Per Gessle och Anders Herrlin. Arkivbild.
Efter 40-årsfirandet 2019 trodde Gyllene Tider att det var över för bandet. Men pandemin gav livet en ny innebörd och Per Gessle kände en längtan efter att spela ihop med sina 70-talskompisar igen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Han hade hunnit köpa en ny gitarr och skrivit två Gyllene Tider-låtar under pandemin när han samlade sitt gamla band från 70-talet – Anders Herrlin, Göran Fritzon, Per Gessle, Mats "MP" Persson och Micke "Syd" Andersson. Skulle de göra ett nytt album?

– Det var viktigt att alla var med. Gyllene Tider är inte på liv och död. Om en inte vill vara med – då blir det inget, säger Per Gessle till TT.

– Men alla var på.

Han och Anders Herrlin sitter i solen utanför Tylösand hotell där bandet repar inför sommarturnén. De berättar om "Hux flux", som den nya skivan heter och som är klar och redo att släppas inför turnén som startar i juli.

Skriven för Gyllene Tider

Det nya albumet "Hux flux" är skrivet rakt utifrån Gyllene Tiders sound.

– Den här gången släpper vi en skiva som är skriven för oss fem. Vi har förhållit oss till två gitarrer, en keyboard och så vidare, säger Per Gessle.

– Vi prickar in oss själva år 1980, säger Anders Herrlin.

Annons

Hängiven publik

Bandet har också en gammal och hängiven publik sedan drygt 40 år som inte lämnar dem i sticket. Även yngre har längs vägen hakat på den äldre publiken.

– Men den stora kärnan av publiken är de som följt oss från början. Som gift sig, skilt sig och levt parallellt med oss genom åren. Det är en fantastiskt stor publik, säger Per Gessle, som lovar att inte göra publiken besviken i sommar.

– Att bara spela de nya låtarna är värdelöst. Vi har 18 till 20 gamla godingar som vi repar in. Det är klart att vi ska bjuda på en nostalgifest.

Annons