Guardian pudlar efter "antisemitisk karikatyr"

Guardian pudlar efter "antisemitisk karikatyr"

Richard Sharp avgick i fredags som ordförande för BBC.

Jordan Pettitt/PA/AP/TT
The Guardian ber om ursäkt för en karikatyr som anklagats för att ha varit antisemitisk. Teckningen av avgående BBC-ordföranden Richard Sharp har nu avpublicerats.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den brittiska kvalitetstidningen har hamnat i blåsväder i svallvågorna efter den omstridde BBC-ordföranden Richard Sharps avgång.

Dagen efter Sharps avgång i fredags tecknades han i The Guardian med förvrängda anletsdrag, bärande på en handdocka föreställande premiärminister Rishi Sunak, som han en gång i tiden var mentor för.

Efter protester från judiska organisationer, som jämförde med hur judar brukade framställas i nazistisk propaganda, backar nu The Guardian, enligt BBC.

"Karikatyren bryter mot våra redaktionella riktlinjer och vi har beslutat att ta bort den från vår hemsida", skriver redaktionsledningen i ett uttalande där man också ber Sharp, det judiska samfundet och alla som tagit illa upp om ursäkt.

Richard Sharp, som är jude, tvingades avgå efter bara drygt ett år på posten sedan en utredning kommit fram till att han varit jävig när han inte redogjort för sina ekonomiska affärer med dåvarande premiärminister Boris Johnson innan han fick uppdraget.

FRÅN FÖRSTASIDAN