LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gröna Lund: Konserterna kommer inte påverkas

11 jul, 2023 
TT Nyheter
Machine Gun Kelly har turnerat i Europa sedan juni. Arkivbild.
Machine Gun Kelly är den första artist att spela på Gröna Lund sedan dödsolyckan den 25 juni. Det återstår att se hur många konsertbesökare det blir.
— Det är fullständigt begripligt att människor känner en viss oro, säger Max Lagerbäck, tillförordnad informationschef på Gröna Lund.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

På onsdag den 12 juli ska den amerikanska artisten Machine Gun Kelly uppträda på Gröna Lunds stora scen. Det blir den första konserten efter olyckan på nöjesparken som inträffade den 25 juni, då en person omkom och flera skadades allvarligt efter att bergochdalbanan Jetline spårat ur.

Efter olyckan höll Gröna Lund stängt i en vecka, vilket medförde att tre konserter ställdes in. När det stod klart att nöjesparken skulle öppna igen, meddelades det att sommarens resterande konserter skulle ligga kvar som planerat.

Färre besökare

Sedan Gröna Lund öppnade på nytt har besökarna varit färre än innan, vilket Max Lagerbäck, tillförordnad informationschef på Gröna Lund, säger är förklarligt. Hur detta kommer att påverka konserterna återstår att se.

— Det är sant att det har varit ett tapp, och det är fullständigt begripligt att människor känner en viss oro. Besökssiffrorna har gått ner, och det kommer väl långsamt att återhämta sig men det tar naturligtvis tid, säger Max Lagerbäck.

Annons

Påverkar inte konserterna

Max Lagerbäck tror inte att antalet besökare till konserterna kommer att påverkas av den olycka som skedde. Det är artistens attraktionskraft och vädret som kommer att avgöra hur mycket folk som kommer, säger han.

— Konserterna är en sak för sig. Det är väldigt många besökare som kommer till Gröna Lund för att se just konserterna. Det har ingenting med någonting annat att göra. Vi får se på onsdag helt enkelt hur intresset är för Machine Gun Kelly.

Gröna Lund kommer inte att vidta några särskilda nya säkerhetsåtgärder vad gäller konserterna efter olyckan.

— Det rör sig som sagt om två helt separata saker. Säkerheten är prio ett alltid, och det gäller även vid en konsert.

Annons