LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Fröken Sverige-minnen blir tango i "Let's dance"

07 apr, 2023 
TT Nyheter
Johanna Lind Bagge och danspartnern Tobias Wallin i Let's dance.
Johanna Lind Bagge hyllas av juryn i "Let's dance". Men hon och danspartnern Tobias Wallin hoppas bara på att hålla sig kvar.
– Det är inte kul att någon måste lämna varje lördag. Vi hoppas att vi får dansa så länge det bara går, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Veckans tema i TV4:s lördagsunderhållning "Let's dance" är "mitt år" och Johanna Lind Bagge har valt 1993, det år då hon utnämndes till Fröken Sverige.

– Tävlingen var så enormt stor på den tiden. Det var väldigt omvälvande att gå från en icke-offentlig person till att bli allmän egendom. Jag växte upp väldigt snabbt och lärde mig att hantera saker själv, det fanns inget management eller så runtomkring, säger hon.

Inspirerad klänning

Budskapet som paret kommer att förmedla i sin tango är ett om att gå sin egen väg. Och Fröken Sverige-temat kommer att synas i numret, avslöjar Johanna Lind Bagge.

– Min klänning kommer vara inspirerad av den klänning jag bar på Miss Universum-tävlingen för 30 år sedan. Det blir en tillbakablick både när det gäller kläder och ett budskap som man kan ta med sig. Att inte gå vilse i andras fotspår.

Men hon ångrar inte att hon ställde upp i tävlingen, som med dagens mått anses förlegad av många.

Annons

– Det var stort då, och i USA och Latinamerika är det fortfarande stort, men vi i Sverige har ju gudskelov följt utvecklingen och det är ingenting som är aktuellt i dag. Det som är skönhet ligger ju i betraktarens öga och skönhet för mig är att vara sig själv.

Förra veckan fick Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin högst poäng av juryn. Men något favoritskap vill Johanna Lind Bagge inte höra talas om ännu.

– Jag måste ge en eloge till Tobias som är grym på att göra nummer som jag ska försöka klara av så bra jag bara kan. Det är kul att juryn och publiken tycker om det jag har gjort, men nu är det en ny vecka och alla är jätteduktiga.

Anders åkte ut

Trots att Johanna Lind Bagge aldrig tidigare hade provat på pardans innan hon började träna inför "Let's dance" kan hon redan nu känna en passion för dansen. Och förutom träningsvärk har hon lyckats hålla sig skadefri.

– Jag har lite blåmärken, men det är ingenting jag går omkring och tänker på. Det betyder ju att man har gått in för det här. Det är intensivt, vi tränar varje dag och det är likadant för alla. Vi mår så himla bra av det här, förutom att man kan vara lite trött ibland.

Annons

Trots att maken Anders Bagge medverkade i "Let's dance" redan 2011 har paret aldrig dansat med varandra hemma. Johanna Lind Bagge säger att dans inte "är makens grej".

– Jag tror att Anders åkte ut i det fjärde programmet om jag inte minns fel. Cissi som han dansade med fick nog slita ganska hårt under träningen.

Hon har ett råd till alla där ute som blir sugna på att dansa efter att ha sett henne virvla runt på dansgolvet.

– Till alla därute som går runt och funderar på att börja dansa: bara gör det!

Annons