Freddie Mercurys ägodelar auktioneras ut

Freddie Mercurys ägodelar auktioneras ut

En del av Freddie Mercurys kvarlåtenskap ska auktioneras ut på Sotheby's i London. Arkivbild.

Marci Arndt/AP/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En kopia av den brittiske monarkens krona, ett handskrivet utkast till "We are the champions", konst av Picasso och Matisse men också vanliga vardagsföremål från Freddie Mercurys kvarlåtenskap ska säljas på auktion i London. Mary Austin, en av Freddie Mercurys närmaste vänner, ärvde de cirka 1 500 föremålen från den karismatiske sångaren i Queen när han dog 1991.

"Jag har haft lyckan och privilegiet att få leva omgiven av de här underbara föremålen som Freddie sökte upp och älskade. Men åren har gått och tidpunkten har kommit för mig att ta det svåra beslutet att avsluta detta kapitel i mitt liv", säger hon i ett pressmeddelande från auktionshuset Sotheby's.

Föremålen ska ställas ut i London från 4 augusti och en månad framåt. Auktionen tros inbringa cirka 77 miljoner kronor. En del av pengarna ska doneras till en stiftelse i Freddie Mercurys namn, som grundades av de övriga bandmedlemmarna och deras manager till stöd för kampen mot hiv och aids. En donation ska också göras till Elton John stiftelse mot aids.

FRÅN FÖRSTASIDAN