LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Franklins testamente funnet i soffa giltigt

11 jul, 2023 
TT Nyheter
Aretha Franklin, drottningen av soul, dog 2018. Arkivbild.
Fem år efter Aretha Franklins död har en jury i den amerikanska delstaten Michigan godkänt ett handskrivet dokument som hittats under en soffkudde som hennes giltiga testamente.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sångaren lämnade inte efter sig något formellt testamente. Däremot hittades två handskrivna dokument i hennes hem i Detroit, vilket enligt Michigans lagar fortfarande är möjliga att betrakta som den avlidnes vilja.

Dokumenten har lett till en flera år lång konflikt mellan Franklins söner om arvet.

Det ena dokumentet, från 2010, hittades i ett skåp, medan det andra, från 2014, hittades i en anteckningsbok under en soffkudde.

Franklin har fyra söner. En av dem anser att ett dokument daterat till 2010 ska gälla, medan två av de andra sönerna i stället anser att det senare är det giltiga.

I båda texterna framgår det att sönerna ska dela på arvet, men det finns skillnader.

Juryns beslut är särskilt fördelaktigt för sonen Kecalf Franklin och hans barn, som nu ser ut att ärva sångarens bostad, en herrgård i en välbärgad förort till Detroit. Han kommer också att ärva hennes bilar.

Aretha Franklin dog i augusti 2018.

Annons