LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Favoriten Theoz till final: "Hade skitkul"

04 mar, 2023 
TT Nyheter
Theoz, Mariette, Nordman och Kiana går vidare till finalen efter lördagens Melodifestivalsemifinal i Örnsköldsvik
Theoz tippades som favorit inför semifinalen och när det var dags pallade han trycket. Den 17-årige Tiktok-stjärnan lägger beslag på en av finalbiljetterna i Melodifestivalen. Med sig tar han Nordman, Kiana och Mariette.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Startfältet i finalen är nu fulltaligt när fyra bidrag har tagit sig vidare från Melodifestivalens semifinal i Örnsköldsvik.

Theodor "Theoz" Haraldsson var en av favoriterna redan i sin deltävling i Linköping. Då fick han fick nöja sig med en plats i semifinalen, men nu får han till slut boka resan till finalen i Friends arena nästa vecka med sitt dansanta bidrag “Mer av dig".

– Jag gjorde bara min grej och jag hade skitkul på scenen i dag. Det var verkligen en fantastisk publik som gjorde att jag fick ännu mera adrenalin och kunde köra ännu hårdare, säger han till TT efter tävlingen.

Nordman högst poäng

Det bidrag som fick flest poäng var dock veteranerna Nordman – bestående av Håkan Hemlin och Mats Wester – och deras låt "Släpp alla sorger".

– Vi gjorde det som vi verkligen trodde på själva. Vi kände att det var en stark låt i vår anda och det verkar ha gått hem. Även efter 30 år, säger nyckelharpspelaren och låtskrivaren Mats Wester.

Annons

– En guldklocka ser vi det som, säger sångaren Håkan Hemlin.

TT: Hur firar ni?

– Med artister, vänner och med alla som vill vara med, säger Hemlin.

Först efter Nordmans låt kom Theoz "Mer av dig", följd av Kianas "Where did you go" och Mariettes "One day".

Kiana var märkbart glad efter avancemanget.

– Det känns skitbra! Jag vet inte varför det gick så bra. Jag antar att folk gillar mig, säger hon till TT.

"Kändes jättebra nu"

Tidigare i veckan hade 16-åringen problem med rösten, men det märktes inte på lördagen.

– Det kändes jättebra nu. Jag valde att spara mig och mima på genrepet. Hellre att rösten spricker i sändning än på repet.

Nu ska hon fira på efterfesten tillsammans med sina dansare och sin familj.

– Jag har min moster, morfar, mamma, pappa och syster här. Moster och morfar har åkt från Australien, det är jättekul.

För Mariettes del innebär kvällens avancemang att hon nu har gått till sin femte final av fem möjliga.

Annons

– Det är en otrolig lättnad, tacksamhet och glädje. Jag hade en jättebra känsla och jag gick in med ett lugn och stämningen bakom scenen har varit så familjär och avslappnad.

Peppad publik

Antagligen har inga av kvällens bidrag med den slutliga toppstriden att göra, men en finalplats är en ändå en finalplats – och den glitterklädda publiken i Hägglunds arena var minst lika peppad som den på stora finalen.

I år hade SVT stuvat om i semifinalens röstsystem. Duellerna är skrotade och numera tävlar alla artister mot alla. I halvtid får tittarna också veta vilka fyra bidrag som ligger bäst till, men någon poängutdelning som i deltävlingarna blir det inte. Endast tolvpoängarna redovisas och sedan presenteras finalisterna i ett svep.

Förutom tävlingsbidrag bjöd kvällen även på några pausnummer. Bland annat valdes Pernilla Wahlgren in i Melodifestivalens "Hall of fame" och för att hylla sångerskan sjöng Tiktokstjärnan Luciano Axelsson hennes "Piccadilly Circus" i dansbandsversion. Även Christer Lindarw, som fyllde 70 häromdagen, hyllades med en saga läst av en dragqueen-Silvia och en födelsedagsversion av After Darks gamla "La dolce vita".

Annons