Familj tar Baldwin till rätten efter skjutning

Familj tar Baldwin till rätten efter skjutning

Alec Baldwin kan komma att ställas inför rätta trots att åklagaren lagt ner det straffrättsliga målet mot honom. Arkivbild.

Charles Sykes/Invision/AP/TT
Alec Baldwin kan hamna i rätten trots att åklagaren lagt ner åtalet för dödsskjutningen på inspelningen filmen "Rust". Offrets familj går vidare med sin stämning.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Han kan fly till Montana och låtsas att han bara är en skådespelare i en västernfilm, men i verkliga livet kan han inte komma undan det faktum att han spelade huvudrollen i en tragedi", säger advokaten Gloria Allred i ett uttalande, uppger New York Times.

Allred representerar de anhöriga till filmfotografen Halyna Hutchins, som dödades av ett vapen Alec Baldwin höll i. De tänker fortsätta att driva sin stämning trots att åklagaren i torsdags meddelade att det inte går att bevisa att det var Baldwins fel att Hutchins dog.

Trots det kan Baldwin tas till domstol och behöva betala skadestånd till de anhöriga i ett civilrättsligt mål för att ha orsakat hennes död.

Det var i oktober 2021 som Baldwin sköt Hutchins med ett vapen på filminspelningen utanför Santa Fe i New Mexico. Baldwin har hela tiden förnekat brott. Den kvinna som var ansvarig för vapenhanteringen under inspelningen är fortsatt misstänkt för vållande till annans död och ska upp i rätten i augusti.

Under fredagen återupptogs inspelningen av filmen, fast på en ny plats. I stället för att fortsätta att filma i New Mexico har produktionen flyttats till delstaten Montana.

FRÅN FÖRSTASIDAN