LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Elton Johns adjö till publiken: "Min livsnerv"

09 jul, 2023 
TT Nyheter
Elton John uppträder på Tele2 arena i Stockholm.
Den 76-årige showmannen och hitmakaren Elton John satte punkt för turnerandet med en konsert på Tele2 arena i Stockholm.
Om stjärnan senare ger fler framträdanden återstår att se.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Ni vet hur mycket jag älskar att spela live. Det har varit min livsnerv att spela för er och ni har varit helt fantastiska, sade Elton John från scenen, enligt AFP.

Stjärnartisten, kvällen till ära draperad i en strassbeklädd frack tillsammans med ett par karakteristiskt stora glasögon, inledde sitt finalframträdande med megahitten "Bennie and the jets" strax efter klockan 20 på lördagskvällen.

Konserten varade i över två timmar och den 76-årige britten hann med att spela ytterligare flera av sina största låtar, däribland "Border Song" och "I'm still standing".

Fans från hela världen

Elton John passade även på att säga farväl till sitt band, där vissa har varit med honom i över 40 år.

– Jag vill ge en hyllning till de här musikerna. De är helt fenomenala, vissa av dem har varit med mig väldigt länge. Och de är verkligen bäst, det kan jag säga, de absolut bästa.

Enligt TV4 hade folk från hela världen flugit till Stockholm för att se konserten. Flera fans berättar om starka känslor inför att det kan vara sista gången de ser artisten.

Annons

– Vi älskar honom och vi kommer att sakna det här, säger Gregory Culloo från New Jersey, USA, till kanalen.

Lång turné

Lördagskvällens konsert följer på en konsert kvällen före på samma arena i Stockholm, som varade i två och en halv timme. "En rockfest för glada krokodiler", recenserade Aftonbladet fredagens konsert som bland annat bjöd på en kavalkad av artistens mest kända låtar.

Konserterna är de två allra sista på den långa, globala avskedsturnén ”Farewell yellow brick road”, enligt vad Elton John själv deklarerade 2018.

Totalt har avskedsturnén varat i sex år, med en paus under pandemin, under vilka Elton John gett 330 konserter.

Annons