De vann på årets BET-gala

De vann på årets BET-gala

BET-galan äger årligen rum i Los Angeles. Arkivbild.

Mark Terrill/AP

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

När hiphop som musikgenre fyller 50 år i år slog den amerikanska kanalen BET, en förkortning för "Black entertainment television" på stort och firade sin årliga prisgala lite extra.

Årets album delades ut till två artister, Beyoncé för "Renaissance" och SZA för "SOS". SZA kammade dock ensam hem både priset för bästa kvinnliga r&b/pop-artist och för bästa musikvideo. Priset för bästa manliga r&b/pop-artist delades också i tu, till både Usher och Chris Brown.

Sångerskan Coco Jones vann pris i kategorin bästa nya artist, och blev den första kvinnliga r&b-sångerskan att vinna det sedan SZA tog hem samma pris för fem år sedan.

Den kanadensiska rapparen Drake hade nominerats sju gånger om till årets gala, men prisades bara i två kategorier: bästa grupp tillsammans med 21 Savage och bästa samarbete för låten "Wait for u" med Future och Tems. Lizzo var en av de som lämnade galan tomhänt, trots nomineringar i fem kategorier.

Galans hederspris delades ut till rapparen och hiphop-pionjären Busta Rhymes, som också hyllades av ett antal artister på galan. Även den nyligen avlidna Tina Turner hyllades.

FRÅN FÖRSTASIDAN