De gör upp om finalplatserna i "Let's dance"

De gör upp om finalplatserna i "Let's dance"

Hampus Hedström och dansaren Ines Maria Ștefănescu.

Fredrik Sandberg/TT
Komikern Hampus Hedström är en av de deltagare som nu drar på skorna inför "Let's dance" semifinal. Och han tänker inte snubbla på målsnöret.
– Jag vill så obeskrivligt gärna komma till final.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eftersom han var helt utan danserfarenhet hade Hampus Hedström inte väntat sig att komma särskilt långt i tävlingen. Men nu repeterar han och Ines Stefanescu för att uppträda i semifinalen, tillsammans med Charlotte Kalla och Tobias Karlsson samt Renaida Braun och Tobias Bader – vilket han tycker känns "helt sjukt".

– Jag visste att det skulle bli roligt men så här kul trodde jag inte att jag skulle ha. Dels bara att jag genuint tycker om dans och har hittat en helt ny grej, men också att man får uttrycka så många sidor av sig själv, säger han.

Skillnaden mot hans vanliga sysselsättning som komiker är enorm, berättar Hampus Hedström. Han är van att hålla garden uppe och att skämta om allt.

– Men ganska snabbt insåg jag att, visst man kan vara rolig men här måste man bjussa på andra sidor av sig själv. Jag har på ett nytt sätt inte skämtat bort allt och det har varit jättelärorikt.

"Två troll"

I semifinalen gör Ines och Hampus om en av de danser som hittills har gått sämst, tangon. De framför också en fri tolkning till en låt som juryn har valt, "Andas in, andas ut" av Thomas Stenström. Men hittills är deras absoluta favoritnummer cha chan till "Trollz".

– Det är så vi är på riktigt. Vi är två troll, säger Ines Stefanescu och Hampus Hedström fyller i:

– Ja, det var verkligen bara galet och humor med hela den grejen.

Humorn har också hjälpt honom att leva sig in i olika karaktärer och i jobbiga stunder har den fungerat som en försvarsmekanism. Dessutom har Hampus och Ines samma sätt att skämta, och redan den första träningen insåg hon hur bra de klickade.

– Jag har väldigt höga mål och förväntningar och det har Hampus också, så han har varit väldigt rolig och enkel att jobba med, säger hon.

"Folkkär bubbla"

Hampus Hedström är inte sugen på att lämna dansbubblan än. Han har blodad tand inför semifinalen och är dessutom överväldigad av allt stöd de har fått.

– Det har varit en otrolig upplevelse, också för mig som kommer från ungdomsmålgruppen. Jag har inte varit i den folkkära bubblan innan och det stödet och det genomslaget, med folk som hurrar på en, det är man så tacksam för. Det har varit helt surrealistiskt.

FRÅN FÖRSTASIDAN